طرز تهیه قهوه اسپرسو

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که در این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از 30 ثانیه انجام می‌شود.

یک شات اسپرسو حجمی حدود 25 تا 30 میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو گفته می‌شود. اسپرسو در اواخر قرن بیستم در ایتالیا ابداع شد و در بین نوشیدنی‌های قهوه دارای بیشترین مقدار کافئین است.

اسپرسو در زبان ایتالیایی به معنای سریع است. علت این نام گذاری سریع آماده شدن این قهوه است.

اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی ها مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا و.. می‌باشد.

 

طرز تهیه قهوه اسپرسو :

اسپرسو

1 – مخزن آب دستگاه اسپرسو ساز خود را تا جایی که به عنوان حداکثر ظرفیت مشخص شده است آب کنید دقت داشته باشید که آب حتما سرد و بدون املاح اضافی باشد . دقت داشته باشید که آب مقطر ممکن است صدمات جبران ناپذیری به دستگاه شما بزند پس هرگز از آن استفاده نکنید . با توجه به تجربه ما بهترین آب برای استفاده چه در دستگاه اسپرسو ساز برقی و چه گازی آب تصفیه شده می باشد .

2 – دستگاه خود را روشن نمایید و منتظر شوید تا کاملا گرم شود ، با توجه به اندازه دستگاه شما و مدل آن ممکن است این گرم شدن بین 10 تا 30 دقیقه زمان ببرد البته اصولا دستگاه های خانگی در زمان بین 10 تا 15 ثانیه به گرمای مورد نیاز رسیده اند به جز موارد خاص . زمانی که احساس کردید دستگاه به خوبی گرم و آماده شده است به مرحله بعد بروید .

3 – دکمه کارکرد دستگاه را بزنید تا دستگاه چند ثانیه کار کند و آب جوش به صورت عادی خارج شود . این امر باعث می‌شود که آب تازه در دستگاه وارد شده و در دستگاه جریان پیدا کند  و از طرف دیگر کلیه اجزای در ارتباط با قهوه ،هدگروپو سایر اجزا داخلی گرم و آماده می‌‌شوند. پس از قطع کردن جریان آب بهتر است درون پرتا فیلتر و سطح بیرونی هدگروپ را به وسیله یک پارچه خشک و تمیز نمایید .

4 – ابتدا برای تست کردن درجه آسیاب و پاک شدن اثر قهوه ای که قبلا آسیاب کرده اید چند دانه قهوه را آسیاب کنید سپس زمانی که از کیفیت خروجی مورد نظرتان اطمینان حاصل نمودید اقدام به آسیاب کردن قهوه مورد مصرفتان نمایید . دقت داشته باشید که بهتر است همیشه به اندازه میزان استفاده تان قهوه را آسیاب کنید تا همیشه قهوه تازه داشته باشید .

5– حال حدود 15 تا 21 گرم از پودر قهوه را درون سبد پرتافیلتر ریخته و با توجه به آموزش روش تمپ کردن آن را فشرده کنید. بعد از آن می‌توانید با استفاده از انگشت اشاره خود سطح قهوه فشرده شده را تست کنید تا از فشردگی آن اطمینان حاصل نمایید.

6 – پرتافیلتر را سر سرجای خود درون هدگروپ ببندید و تهیه قهوه را آغاز کنید ، اگر دستگاه شما اتوماتیک است که با توجه به یک یا دوکاپ بودن پرتافیلتر دکمه مورد نظر را فشار دهید تا عملیات تهیه قهوه شروع شود و فنجانتان به اندازه از پیش تعیین شده پر شود و در غیر این صورت دکمه شروع را بفشارید و پس از رسیدن فنجان به وزن مورد نظرتان و یا تغییر رنگ عصاره قهوه از قهوه ای به سفید دکمه قطع آب را فشار دهید تا عملیات خروج قهوه پایان یابد .

 

اسپرسونکته برای یک فنجان قهوه اسپرسو دلچسب :

1. فنجان قهوه خوری را از قبل کمی گرم کنید.

2. به آسیاب دانه قهوه خود دقت کنید تا درشت یا زیاد ریز نباشد.

3. تمپر کردن قهوه بسیار اهمیت دارد .

3. در داخل قهوه ساز خود از آب سرد استفاده کنید.

درباره ی مهنوش معینی

مطلب پیشنهادی

قهوه دالگونا

قهوه دالگونا مواد لازم برای تهیه دالگونا خوشمزه: قهوه فوری (نسکافه)  1 پیمانه آب جوش  …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *